Mijn haar is best moeilijk om echt goed steil te krijgen. Ik hoorde veel goede reacties over deze stijltang van Carmen. Ik wilde hem graag voor jullie testen en hier is hij dan!
Benieuwd geworden? Lees dan verder.

Het is de TermoCeramic Ion versie en de doos past goed bij de stijltang. De doos is helemaal paars met witte letters in verschillende lettertypen. Helemaal links op de doos staat een meisje. Blijkbaar heet ze Quinty want dat staat eronder. Ik heb geen idee waarom ze erop staat, maar ik vind het wel leuk staan!

 

Toen ik de doos openmaakte schoot gelijk de stekker eruit. Ik schrok een beetje, maar moest er ook wel om lachen. Van binnen is de doos gewoon licht bruin en is hij niet echt speciaal.

De stijltang zit verpakt in een plastic zakje met zwarte tekst erop. Waarschijnlijk toch niet de moeite waard om dat allemaal te gaan lezen.

De stijltang is mat zwart en glimmend paars aan het begin. De twee kleuren combineren goed met elkaar. De rest is simpel gehouden. Gelukkig niet te veel knopjes en lichtjes. Op het zwarte gedeelte staat met zwarte letters de naam van de tang.

 

Ook zit erin de doos een dik boekje wat de gebruiksaanwijzing moet voorstellen. Weer is Quinty erop te zien en de stijltang zelf.

Op de eerste pagina staat in afbeeldingen uitgelegd hoe het allemaal werkt. Heel handig voor mij, want ik ben een beetje lui en heb nooit zin om die hele tekst te lezen! :)

Dit zijn de knopjes op de stijltang. Een hoger of lager knop, aan of uit… en dat was het!
Dan kan het ook niet zo moeilijk zijn, toch?

 

De stijltang heeft een ‘lock’ of ‘unlock’ schuifknopje. Hij staat automatisch op ‘lock’ en dat betekent dat hij dicht is Als je hem naar beneden schuift gaat hij open.
Je kan de stijltang alleen open gebruiken bij het stijlen. (Best wel logisch eigenlijk, maar ik zeg het toch even).

 

De snoer heeft een soort klepje waarmee je hem bij elkaar kan houden. Dat is super handig, want dan raakt je snoer niet helemaal door de war.
Zo, de stekker in het stopcontact en aan de slag!
Als je hem aanzet springt hij gelijk op 170 graden. Je kan hem dan op de temperatuur zetten die je zelf wilt. De stijltang kan tussen de 130 en de 230 graden. Best wel warm dus.
Zelf ben ik een beetje gaan experimenteren qua temperatuur. Uiteindelijk heb ik besloten hem op 150 graden te zetten en dat was achteraf een goed keuze!
Hier heb ik even een voorbeeldje voor als je hem op 190 graden zet. Ik raad je wel aan eerst alles klaar te zetten en dan pas de stijltang aan te zetten. Hij warmt echt ontzettend snel op. Bij mij was hij na minder dan 1 minuut al opgewarmd. Dat is wel heel erg fijn.

Ook raad ik je echt aan een beschermende spray te gebruiken. De hitte is namelijk nogal slecht voor je haar. Ik gebruik deze L’Oréal Paris Hot Liss spray.

Deze spray beschermt tot 230 graden en dat is precies wat ik nodig heb!

Je moet deze spray in je haar spuiten, het er goed doorheen kneden, het laten intrekken en dan kan je beginnen met stijlen.

Dit is mijn haar before…

Ik heb best wel wild haar met veel golven. Ben benieuwt wat het eindresultaat is!

Ook heb ik redelijk dik haar, dus is het belangrijk dat ik de bovenste laag eerst opsteek. Dan begin ik met de onderste laag en doe daarna de bovenste.
En daar gaan we dan…!

Dit is after…

Mijn haar is echt heel erg steil en ik heb nog nooit zo’n mooi eindresultaat gezien met een stijltang! Het stylen ging heel makkelijk en je glijd er soepel doorheen. Je moet niet schrikken van de damp die ervan afkomt, want dat komt door de spray.
Ook is de tang vrij compact en makkelijk mee te nemen.

Het is heel handig dat hij zo snel opwarmt, maar hij koelt wel vrij langzaam af.
Na één keer over de pluk heen gaan, is hij steil. Deze tang is echt een enorme aanrader!
Hij is te koop voor ongeveer: €30,-
Wat vinden jullie van het resultaat? Laat een reactie achter!!
Liefs, Yente

Write A Comment