Altijd al ben ik een creatief meisje geweest. Ik was altijd degene die rustig ging zitten kleuren op een enorm drukke verjaardag of iemand die een lijmpistool voor sinterklaas vroeg. De laatste tijd heb ik het tekenen weer helemaal opgepikt en wil ik anderen inspireren het ook te doen. Hier een paar van mijn tekeningen:

Ik wil wel graag bescheiden blijven en noem mezelf geen geweldige tekenaar, maar sommige tekeningen vind ik eerlijk gezegd wel tof geworden. Vooral de struisvogel bovenaan. Maar om je ook even van het “wat knap verzonnen” -idee af te brengen, wil ik ook zeggen dat ik ze overteken van Pinterest. 
Maar daar gaat het allemaal niet om, het gaat om de lol. Op Pinterest typ ik woorden in zoals “draws” en “drawing”. Dan vind je een heleboel prachtige tekeningen. Ik teken ze na, maar geef er wel vaak nog een eigen draai aan, zodat ze toch nog soort van eigen worden. Bij het meisje hierboven bijvoorbeeld, heb ik haar naar voren laten kijken in plaats van naar rechts. Dat is toch nog wel een uitdaging. 
Heel soms teken ik zo wat uit het hoofd, maar ik moet zeggen dat die tekeningen een stuk lelijker zijn dan deze. Ik pak ook nog weleens gewoon een kleurboek erbij in plaats van dat ik zelf teken. Maar dat is niet zo creatief en wat minder leuk dan zelf tekenen. 
Een maandje of zeven geleden heb ik een grote box met kleurpotloden van Bruynzeel besteld die ik nu met veel plezier gebruik. Hij bestaat uit vier laatjes met stuk voor stuk prachtige, gekleurde potloden. Hier is de box op bol.com te koop.
Ik vind het heerlijk om af en toe gewoon een stapeltje papier erbij te pakken en wat te tekenen. Zeker nu het vakantie is. Als het buiten eenmaal donker is, kan ik toch niet zoveel meer doen. Dus dan vermaak ik me prima met wat potloden en een velletje papier. 

TEKENEN JULLIE OOK GRAAG?

Kisses

Write A Comment