Before & after
Before & after

Aanschouw het resultaat van mijn mini bureau make-over! Een paar weken geleden schreef ik een blogpost over mijn werkplekje waar ik niet tevreden mee was en ik maakte een moodboard van de style die ik graag in mijn werkplek wilde verwerken. Na dat artikel heb ik in kleine stapjes steeds wat veranderd. Eerst ging mijn hele lelijke zwarte bureaustoel weg en die ruilde ik om voor een simpele witte stoel die wij nog op zolder hadden staan. Om te zorgen dat die wat lekkerder zit heb ik daar nog dit kleedje overheen gegooid. Deze kleinere stoel zorgt gelijk voor een ruimtelijker gevoel. Naast de stoel, had ik ook een hele goedkope bureaulamp van de Ikea waarvan ik ooit de steel goud had gespoten. Nu heb ik hem helemaal goud gespoten en de binnenkant waar je de lamp indraait zwart geverfd en daardoor wordt het wat meer een eyecatcher. Mijn paarse box wilde ik ook uit de weg hebben, dus die heb ik nu tijdelijk op de grond aan de linkerkant van mijn bureau gezet. Niet ideaal, maar ik vond hem echt niet mooi op mijn bureau staan, dus ik moest hem weg hebben. Daarnaast heb ik een aantal accessoires vervangen en mijn prullenbakje aan de rechterkant van mijn bureau gezet zodat ik er geen last van heb bij mijn voeten.
Ik vind dat het geheel van de accessoires nu ook heel goed bij mijn moodboard past die ik had gemaakt. Niet per se de kleuren, maar vooral de rustige sfeer die het overbrengt. En deze hele make-over heb ik gedaan zonder geld uit te geven!
Hieronder staan nog drie tips om jouw ideale werkplek in te richten:

  • Mensen zijn vaak geneigd om alle accessoires aan de zijkanten en in de hoeken van het bureau te zetten, maar dat is zonde. Leg een mooi tijdschrift, boek of notitieboek neer om ook de ruimte in het midden van je bureau een beetje op te vullen. Als je de accessoires op die manier verdeeld ontstaat er gelijk meer een balans en meer rust.
  • Pennen, stiften en andere schrijfgerei zijn in mijn ogen vaak de boosdoeners die een werkplek heel rommelig maken. Dus ik vind het zelf altijd fijn om ze op te bergen, zonder dat je ze echt in een lade moet stoppen. Daarom gebruik ik dat blikje dat je op de foto hierboven ziet waar eerst thee in zat. Het is een heel mooi blikje en tegelijker tijd is het ook een hele handige opbergplaats voor mijn pennen.
  • Kleur kan heel veel doen met je humeur. Zo zorgt geel bijvoorbeeld voor creativiteit en blauw geeft je een gevoel van rust. Nu snap ik dat je geen zin hebt om een hele muur te gaan schilderen, maar je kan ook op een andere manier een kleur meer in je interieur verwerken. Stel je wil graag meer de kleur geel in je werkplek verwerken, omdat je dat gewoon een mooie kleur vindt en er blij van wordt. Zoek dan in magazines naar mooie plaatjes met veel geel en lijst die in. Dat kan je interieur gelijk een hele andere sfeer geven en je hoeft er geen muur voor te verven. Ik gebruik vaak de Vogue, Bazaar en VTwonen voor deze sfeerplaatjes.

Let’s make our workspace the best space of our rooms!

Write A Comment